Bebeğin alt bakımı ilk aylarda oldukça önemlidir. İdrar, kaka ve bezden kaynaklanan sürtünme izleri gibi birkaç dış faktör deriyi zayıflatarak tahriş ve kızarıklığa yol açar.
Bebeğimin bezini ne zaman değiştirmeliyim?
Bazı bebekler altlarını kirlettiğinde ağlamazlar. Bu nedenle, popolarının idrar ve kakayla uzun süre temas etmemesi için bebeğin bezinin düzenli olarak kontrol etmeniz gerekir
Bu rutini bebeğinizin alt bakımını sağlamak için yapın
İlk haftalarda bebeğinizin altını, beslenme sayısına göre ve her beslenmesinden önce ve sonra değiştirin. İlerleyen aylarda ilk haftalara kıyasla daha seyrek değiştirebilirsiniz. Bebeğinizin bezinin ara uykularından ve gece uykusundan önce her zaman kuru olduğunu garanti etmelisiniz ki, bebeğiniz onu son derece rahatsız eden kirli bir beze maruz kalmadan uykuya dalabilsin.
Sorunsuz Bez Değiştirmek için Temel Bilgiler
- Rahat ve yüksek bir alan
- Alt değiştirmeden önce her şeyi hazır edin. Böylelikle bebeği alt değiştirme masasında yalnız bırakmanız gerekmez.
- İhtiyacınız olacak ürünler: liniment, pamuk pedler, su, bebeğinizin altı kızarmışsa pişik kremi veya su bazlı kremler
- Kokuyu önlemek için yakınlarda bir çöp tenekesi
Hijyen ürünlerinde ve bezlerde içeriğinde doğal içerikler olan ürünleri seçin
Bebeğin bezinde bulduğunuz duruma göre alt değiştirme farklılık gösterir mi?
Eğer bezde sadece idrar varsa, temizlemek için biraz liniment ve pamuk yeterlidir. Ama bezde kaka varsa, ılık suyla ıslattığınız pamukla kakayı temizleyip, daha sonrasında bolca liniment döktüğünüz pamukla alanı iyice temizleyip cildin nemlenmesi sağlanmalıdır.
Kız bebeklerin alt değişimi
Kız bebeğin altını değiştirirken, idrar yolları iltihabını önlemek için, alt temizliğini önden arkaya doğru yapmak önemlidir.
Popo tahrişi nasıl önlenir?
- Bebeğinizin bezini mümkün olduğunca sık değiştirin
- İç kumaşı yumuşak ve doğal olan bebek bezlerini tercih edin
- Bebeğinizin poposunun ve özellikle kıvrımlarının deride buruşmaya neden olmaması için ıslak kalmadığından emin olun.
- Bebeğinize uygun büyüklükte bir bez seçin. Ne çok küçük ne çok büyük olsun ve aynı zamanda da hava alması için de çok sıkı bağlamayın.
Kızarıklık ve tahriş durumunda ne yapılmalı?
Az miktar kızarıklıkta, bölgeye kalın bir katman şeklinde pişik kremi sürebilirsiniz. Panthenol ve çinko ile formüle edildiğinden ötürü, bu krem derinin doğal koruyucu tabakasını besler ve hafif tahriş halini rahatlatır. Bu yağsız krem, aşırı nemi emer ve idrar veya kakanın neden olabileceği deri tahrişine karşı bir bariyer oluşturur. Ciddi kızarıklık veya döküntü durumunda, pişik kremi yerine su bazlı merhem kullanın.
Ebe tavsiyesi
Günlük olarak linimentle veya başka bir pişik kremiyle beraber hafif bir temizleme jeli ile bakım yapmak önerilir.
Bilinmesi Gerekenler
Bebeğin popo bölgesinin derisi bebeğin kendisini nasıl hissettiğini gösteren gerçek bir barometredir. Yetersiz temizliğin (sık değiştirilmeyen bezler, uygun olmayan hijyen ürünleri) veya önemsiz bazı bağırsak problemlerinin, diş çıkarmanın sinyali olabilir. Bazen de bu bölgedeki göstergeler bazı çocuk hastalıklarına işaret edebilir.